Sliten

Känner mig hemskt trött och sliten, skulle bara vilja lägga mig och sova. Är helt tom i huvudet och i blicken. Känns som järnan varit på off läge hela dagen, mer än vanligt alltså.
Första gången efter J börjat jobba kvällar som jag verkligen saknar honom. Vill att klockan ska bli 23.00 så han slutar. Tror inte att de jag kommer orka mig ut på en promenad idag, men jag får väl ta ut min vilodag i dag då.
Just nu känner jag inte för att jobba imorgon, men men. Känns ännu tyngre att jag ska jobba helgen också, hade ställt in mig på att vara ledig den här helgen. Men jag måste ju ta jobb när jag får. Skulle verkligen ha behövt en ledig helg, får väl hoppas att jag kanske blir det nästa helg istället. Måste i alla fall ta ledigt några dagar från praktiken i början av nästa vecka.

Behöver ledighet, längtar till oktober och Cypern nu!!

minus

Har vaknat vid 7 hela veckan och trott att det är dax att kliva upp, måste vara tidsomställningen som spökar fortfarande.
Verkar i alla fall bli ledig i helgen och det känns hur skönt som helst. Ska bara njuta och mysa med J! På lördag ska vi nog till Bollnäs och kolla efter bil och så ska vi grilla. Men det är det enda som vi har planerat i helgen också hur skönt som helst, inte ha en massa måsten.

Vågen visade -0.7 imorse, då har jag i alla fall gått ner det jag gick upp förra veckan. Men sen vet jag ju att det är så mycket som spelar in hur mycket man väger just den dan. Hur mycket man ätit och druckit dagen innan, om musklerna är spänd och svullna m.m. m.m. Men jag tycker att det håller motivationen uppe om jag väger mig en gång i veckan. Och så ser man ändå lite om man kanske borde ändra något till nästa vecka. Men får se sen om när jag hållit på längre så kanske jag inte känner behovet av att väga mig så ofta.
(Lite svar på din kommentar Maria :)

Mätte mig också den här gången. Jag vet inte riktigt vad som är bra mått men jag vet att mina var för stora:
Midja: 87 cm
Mage: 103 cm
Rumpa: 108 cm
Lår: 103 cm (runt båda)

Så nu är det bara fortsätta med mätningen, men det kommer nog inte bli 1 gång i veckan. Blir nog mer när jag känner för det. Men nu har jag något att jämföra med.

Ha en bra dag!
/Ewe

Dagens intag

Det här har jag ätit idag:

1 Smoothie, 1 banan, couscous med stektkyckling och grönsaker,
Kyckling och ris, 1 ägg, 1/2 blodgrape, 1 kopp the, Vatten
Det var allt.

Dax för sängen, imorgon väntar vågen!

Väntar

Sitter i soffan och väntar på grey´s anatomy, tar igen mig efter en liten joggingtur med Linnéa.


Bjuder på en inspirations bild som jag tänkte visa igår men inte gick att ladda upp.


Kim Kardashian, perfektion? Vältränad och har ändå kurvor, ge mig!

ZzZz

Tog en 1 timmes powerwalk med mina shape ups ikväll. Första gången jag använde dom utomhus, har bara gått inne med dom tidigare. Var riktigt trött i låren när jag kom hem, underbart! Imorgon blir det en joggingtur och ser faktiskt fram mot den.

Tisdagen är snart över och jag börjar bli riktigt trött så efter BB så blir det god natt!

Försöker infoga lite inspirations bilder men bloggen vill inte sammarbeta med mig idag.. Skrev ett inlägg tidigare idag också och det var lika då.. Skit grejer!

Mellis

Kollar på OC och har precis ätit ett mellanmål. Blev två hårdmackor med avokado och ett gals vatten. Efter OC ska jag åka till ica och veckohandla. Det behövs verkligen, har inte ens toaletpapper för tusan. Sen får vi se vad som händer resten av kvällen. J jobbar ju kvällar den här veckan så jag får göra precis vad jag vill, haha.



/Ewe

Effektiv

Han med lite idag ändå. Har varit ute på en ca 30 minuters joggingrunda, hängt tvätt, planterat fröer, kollat på En unge i minuten med Josse. Har även kollat efter bil på blocket.


Mat idag: 1 smoohtie, spaghetti & köttfärssås, potatismospudding, 1 avokado, fil med solroskärnor & kanel, Vatten och kaffe.
Ganska lite igentligen, skulle nog ha varit något mellanmål mellan lunch och middag men de är inte så lätt att hinna med under dagarna.

Är supertrött nu så ska göra mig ordning för sängen. Börjar jobba kl 07.00 imorgon.
God natt och sov så gott!

Hemma

Sitter hemma vid köksbordet nu. Har nyss kommit hem från en dag på praktiken och har hunnit med att slänga in potatismospuddingen i ugnen. Hade köttfärssås kvar sen igår så det var lätt fixat, men toppade med tomatskivor så hoppas det blir gott.

Ikväll har jag en del som jag tänkt hinna med innan jag ska se En unge i minuten kl 21.00. Slänger väl in en raport senare ikväll.

/Ewe

Bilder säger mer än tusen ord, eller vad är det man säger?

Bjuder på två bilder när jag nästan var som störst, blev nog ännu lite större innan det var färdigt. Hemskt att se hur magen stog rakt ut, ser ju gravid ut.. Tuttarna är alldeles hängiga och ansiktet var alldeles runt och pluffsigt. Usch! Men det är bra att se, blir motiverad att gå ner ännu mer. För även fast jag bara gått ner några kilon så känner jag min inte alls lika pluffsig och rund.



Underbara Jenny får offra sig och vara med på en bild.

Ni får ursäkta att bilderna inte är dom bästa men det är faktiskt dom första bilderna som jag fixat i photoshop. Men det var riktigt roligt när jag kom underfund med hur man gjorde.

Back on track!

Japp, började dagen med en timmes morgonpromenad och nu har jag precis druckit min smoothie.
Känns konstigt att klockan redan är över 12, man blir så förvirrad när man ska hålla på att ställa om klockan. Men det kommer bli bättre om någon dag.
Får se om jag tar mig ut på en joggingtur senare eller om det får bli imorgon.

Ikväll är planen i alla fall att mysa med sambon, kolla på film och bara slappa. Är ju min första lediga dag sedan förra torsdagen så nu ska jag njuta!

Ha en skön söndag alla!
/Ewe

Tjejmys!

Det har jag hemma nu, bara jag och Henny! Gubben är ute på galej och Axel fick gå ut när jag kom hem från jobbet. Sitter i soffan och bara myser med tända ljus på hela nedervångingen, måste ju stödja earth hour. Tur att datorn går på batteri. Bara timmen är slut ska jag nog kolla på någon film på projektorn.

Hur som helst..
Gick in på ica på vägen hem för jag trodde att jag var sugen på lite godis och tänkte unna mig det för det var så längesedan jag åt det. Men när jag stog framför hyllorna så var jag inte nå sugen och visste inte alls vad jag skulle köpa. Självklart gick jag inte där i från utan lära ju köpa med godis i alla fall och nu har jag ätit upp allt ihop på ca 15 minuter. Why, why, WHY? Bara onödigt, jag tyckte inte än att det var gott. Men ändå lära jag trycka i mig allt bara för att liksom. Usch!! Imorgon blir det andra bullar och jag tänker inte äta godis igen förns jag verkligen är sugen på det.
Känner mig hur fet som helst nu..



omotiverad

Känner mig hur omotiverad, seg och ful som helst.. Har tusen saker som snurrar i huvudet och skule helst bara vilja ligga i sängen hela dagen. Skulle igentligen varit ut på en promenad men istället sitter jag i soffan med nattlinne på fortfarande. Ska gå upp och ta en låång dusch snart och sen göra mig iordning för att så på loppis hela dagen.
Kommer alltså inte bli någon promenix idag för när jag slutat så ska jag till Linnéa, bli bjuden på mat och dricka vin. Kanske man är på topp ikväll i alla fall.

Måste ladda för att ta nya tag till nästa vecka, för den här veckan känns de som det bara blivit pankaka av allt!

/Ewe

åhåjajaa åhåjajaa,

tänk vad det blåser i träa idag!





Kände absolut inte för en promenad imorse. Men eftersom det är vägningsdag idag och att vågen visade +0.9 kg så var det bara palla sig ut i blåsten. Men nu är en 40 minnuters promenad gjord, här även druckit en smoothie gjord på: Jordgubbar, Blåbär, 1 banan, 1 ägg och en skvätt apelsin juice.


/Ewe

Less...

Det har varit en riktig skit dag idag.. Svärfar på sjukhus, bilen skrotad och taket läcker. När ska det sluta?? Skönt att dagen är över och att det blir en ny imorgon!

Har i alla fall varit duktig och varit ute på en powerwalk/jogging runda med Linnéa. Men sämre är att jag åt ett big meal till middag. Ser inte fram emot vägningen imorgon..

Stoppa något i magen nu sen sova.
God natt!

BB

Sitter och kollar på Big Brother. Förstår igentligen inte varför men när man väl börjat är det svårt att slita sig. Men efter det blir det i alla fall sängen.

Blev en powerwalk/jogging tur på 45 minuter ikväll. Så skönt att det börjat tina och att det är bart på vägarna på de flästa ställerna. Men längtar nå hemskt efter våren, vill ut och påta i trädgården!

Nej nu är jag trött och bara svamlar.
/Ewe

Skatt

Har precis kollat hur mycket skatt jag kommer få tillbaka vid midsommar och jag kommer få några tusenlappar i alla fall. Skönt! Det är lite tråkigt att jag redan nu vet att så fort pengarna sitter på kontot så kommer dom försvinna igen.. Men det är ändå skönt att veta att jag inte behöver betala tillbaka något.

Blev ingen promenad igår, var världens pms-monster igår kväll. Är den tiden på månaden igen.. Satt i soffan och proppade i mig vittbröd som jag inte ätit på evigheter, men gott var det. Bättre att äta bröd än att stoppa i sig massa godis så. Ikväll blir det antingen promenad eller simning, vet inte vad än.
Vet i alla fall att jag måste ta på min strumpor och bege mig till praktiken nu.

Ha en bra dag!
/ Ewe

Ursäkta mig,

det blev ingen uppdatering igår. Umgicks med Linnéa ända tills jag skulle iväg och jobba. Satt inte vid datorn nå igår faktiskt.
Helgen har varit bra! Jag har skött mig med både mat och prommisar tycker jag. Men det är måndag igen och motivationen är på topp.

Sitter och äter gröt med linfrön och hallonsylt med ett glas mjölk bevid just nu. Ska snart ta ut hunden innan jag ska iväg på praktik hela dagen. Har inte varit där på en vecka nu..

Uppdaterar mer ikväll!
/Ewe

Sool!!

Tog 1 timmes powerwalk i morgonsolen, sen blev det havregrynsgröt med linfrön och hallonsylt till frukost. En super bra start på dagen!
När jag kom hem från promenaden så var lillkusin här så vi spelade lite UNO och kollade på medans J spelade tvspel. Till lunch blev det fiskpinnar med mos och filsås. Så nu är det bara att ladda upp för jobbet. Hoppas det blir en lika bra där som det har varit här hemma idag.




En kort uppdatering men det finns inte så mycket mer att tillägga.

/Ewe

Jobbar helg

Sitter och äter naturgodis framför tvn. Var in på ica och köpte det som jag skulle äta ikväll efter jobbet tänkte jag. Men självklart kunde jag inte låta bli utan måste äta lite nu också.. Men nu får det räcka, ska nog ta en blodapelsin istället.

Ska jobba kväll hela helgen:
Fre: 16.00-21.30
Lör: 14.45-21.45
Sön: 15.45-21.30


Done!



Klar! Måste vänta med planteringarna till nästa vecka (behöver jord) och tvätta kan jag göra imorgon.
Nu ska jag verkligen njuta av min smoothie och tidning!
Ha en trevlig kväll.

/Ewe

Torsdag = vägning

Vägde mig imorse och hade gått ner 1,6 kg på 1 vecka. Stolt! Skönt att man får resultat då blir man ju mer motiverad, men jag vet också att det är lättare att bli av med dom första kilonen och att det sen kommer krävas mera av mig för att gå ner lika mycket. Det är oftast då jag brukat tappa motivationen förut, men så ska det inte bli den här gången! Fast jag tycker att jag varit riktigt duktig dom här 2 veckorna som jag hållit på nu. Började på 79 kg nångting och idag vägde jag 77,2!! Så nu är det bara fortsätta att hålla i, bara 2 kg kvar till första målvikten!
Jag har kännt den här veckan att jag börjar bli grymt sugen på godis och fika, men det är väl bara att stå ut ett tag till så lär väl suget försvinna. Det gjorde ju det med läsken så. Har inte druckit läsk på säkert 2 månader snart och jag känner inget sug efter det heller, sött och blaskit bara.

Fick mitt första nummer av iform idag, men jag har inte gjort något alls från listan idag.. Så jag tänker belöna mig själv senare när jag är klar att bara sitta och njuta av tidnignen och en smoothie. Låter som en bra idé så nu är det bara att sätta fart!



(bild från google.se)


/ Ewe


Slut

Har inte hunnit speciellt långt på min lista idag så imorgon lär det bli fullt upp.
Det största jag gjort idag är att jag lärt mig äta havregrynsgröt. Jag har aldrig tyckt om det eller kunnat äta det, har verkligen försökt. Men idag efter att jag fått tips av Jenny så har jag hittat ett sätt då det faktiskt blev ganska gott. Man ska inte ha nå mjölk i tallriken!! Tack Jenny!

Det här har jag ätit idag:
1 smoothie, havregrynsgröt, 1 glas mjölk, köttgryta och ris, 2 ägg, 1/2 glas proviva, kaffe och vatten.

Har precis kollat på Greys Anatomy och nu blir det tvn en stund till innan det blir sängen.

God natt!
/Ewe

Detta ska jag göra idag och imorgon:




Onsdag

Ledig i två dagar och solen skiner, underbart! Ska snart gå ut på en liten promenad med Jenny och hundarna. Sen ska vi nog hem hit och dricka lite kaffe och prata skit :)
Har en lång lista med saker att göra som jag har tänkt att beta av dom här dagarna. Lika bra att få allt gjort.

Ut i solen och njut med er!

/ Ewe

Jobb.

Ja då sitter jag här igen. Synd att man jobbat idag och inte han gå när det var så himla fint väder. Hoppas på lika fint väder imorgon!
Sen jag kom hem har jag varit ut med Henny, veckohandlat, lagat mat och satt igång en masikn tvätt. Nu sitter jag bara i soffan och kollar på tv samtidigt som jag uppdaterar här.

Tror att jag börjar blir förkyld faktiskt. Känner mig lite tjock i halsen och täpt i näsan. Är nog lika bra att jag börjar ta expeditox så jag kanske slipper bli sjuk, igen.

Jag måste ju säga grattis till Jenny som blivit inlasad från och med april. Är så glad för din skull gumman!! Nu är det bara vänta på min tur.

Nu ska jag ut på en promenad med Josse och sen blir det väl slapp i soffan resten av kvällen.

/ Ewe

Måndag

Då var det måndag igen, nu blir det ny vecka med nya tag.

Har varit ute på 1 timmes promenad i solen, ätit lunch och skjutsat J till jobbet. Ska duscha nu snart, sen åker jag och jobbar. Jobbar till 21.45 ikväll och sen är det bara att kliva upp för att börja igen 07.00 imorgonbitti.
Känner mig fortfarande lite trött i huvudet, kanske är en förkylning på gång.. Hoppas inte!

Nej nu måste jag sätta fart så jag inte behöver stressa ihjäl mig.

/Ewe

Blir inte alltid som man planerar

Är allmänt less och trött idag.. Har jobbat idag och igår kväll. Var även ute och fiskade igår på förmiddagen, så jag känner mig lagomt sliten nu. Och i fredagskväll när jag hade planer på att ha en liten myskväll så gick bilen sönder när J var ute och körde så då blev det en massa strul med det. Är alldeles tung i huvudet nu och skulle helst vilja gå och sova en stund. Men så blir det inte.
Om en liten stund blir det pizza med Maria och Tony. Sen kommer Josse och Percy också hit så blir det nog lite spel och sen solsidan. Skönt att koppla bort tankarna och bara ha kul med trevlig folk :)

Förutom pizzan som kommer åka i nu i kväll så har jag skött mig bra med maten den här veckan tycker jag. 
Nu är det bara att ladda upp för nästa veckas jobb, mat och motionering. Ska gå minst lika bra som denna vecka!

/Ewe

Gods of the arena

Sitter och dricker min morgonsmoothie som det blev lite för mycket juice i idag. Ska gå till praktiken om en liten stund.
Somnade vid 22 igår kväll så imorse vakna jag strax efter 7 pigg som en mört före klockan och allt. Så då passade jag på att ta en morgonpromis, bara en 20 minuters men i alla fall. Solen sken så härligt och det var nårga minusgrader, helt prefekt väder! Skönt för Henny också att hon fick  komma ut ordentlingt slipper matte ha dåligt samvete när hon går.

Ikväll blir det nog lite mys med mannen min. Ska kolla på den nya "mellansäsongen" av Spartacus (gods of the arena) som verkar vara bra, har bara kollat på 1 avsnitt hittills. Ikväll hinner vi säkert se alla eftersom det bara är 6 avsnitt. Hoppas på att det är lika bra som första säsongen. Sen är det bara att längtas efter att den riktigta säsong 2 kommer. Han som spelar Spartacus fick canser efter 1an så dom släppte lite andra avsnitt i mellan.
Jag kan rekomendera serien i alla fall. Den är ganska rå, mycket blod och naket.


(Bild från google)

Hoppas ni får en fin och solig dag!
/ Ewe

Yes!

Har nyss fått veta att jag fått sommarvik hela sommaren. Skönt att slippa fundera mer på det! Och nu vet man vad man ska göra hela sommaren, slipper man försöka planera någon semester denna sommar också ;) haha.
Men det känns faktiskt skönt och jag fick vara på den avdelningen som jag helst ville vara på.

Nu: koka kaffe!

/ Ewe

Vad är det för dag idag?

Torsdag idag, fast jag tycker det känns som fredag. Blir helt vilsen på dagar ibland, speciellt när man är ledig mitt i veckan och ska jobba helgen då blir det helt snurrigt i mitt huvud.

Bestämde mig i morse att torsdagar blir min vägningsdag. Vägde mig när jag klev upp och den visade ca -1 kg. Vägde mig aldrig riktigt när jag började, men jag vet på ett ungefär vad jag vägde. Så jag är nöjd hittills :) 

Har avverkat morgonpromenaden och precis druckit min smoothie. Blev samma som tidigare men slängde även i ett ägg. Göttigt! Ska fixa en massa här hemma nu och om en stund kommer Elina och dricker lite kaffe. Senare i eftermiddag blir det jobb.


Mina små älsklingar Axel och Henny. Axel var bara kattunge där och är så liten och söt.

/Ewe

Nu ni.

Måste bara slänga in ett inlägg om att jag äntligen kommit iväg på min promenad. Trottsade både snö och blåst och gick en 40 min powewalk.
Har nyss ätit kvällsmacka och nu blir det snart en dusch innan jag ska sova.

God natt!
/Ewe

Ledig dag.

Ja nu blir det ett evigt tjat om promenader som jag aldrig kommer iväg på. Haha.
Kom aldrig ut på någon riktig powerwalk igår. Dom frågade på praktiken om jag ville följa med och hjälpa till på trädgårdsföreningens årsmöte, och självklart är man snäll och ställer upp på det. Så jag kom hem vid 21 igår kväll, trött och slut i benen efter att stått och gått hela dan. Men jag fick med mig J ut på en liten 20 minuters mjukis runda som tur var, annars hade inte jag kommit ut om inte han hade föjt med. Så är lite nöjd över det i alla fall.

Idag är jag ledig eftersom jag ska jobba i morgonkväll och i helgen. Så på förmiddagen åkte jag och Linnéa längdskidor, blev nog ca 4-5 km och inte en ända vurpa. Duktigt! Henny fick följa med hon också och springa av sig lite. Jag ser så väl vad lycklig hon är när hon får springa lös och göra lite som hon vill. Sen har jag inte hunnit med så mycket, druckit kaffe och ätit lunch bara. Men nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan min älskling kommer hem från jobbet.

/Ewe

Possitiva tankar

Morgonpromenaden blev inställd imorse. Vaknade med världens huvudvärk så snoozen kändes mycket skönare.
Nu har jag laddat hela morgonen för en dag på praktiken med Pinks samlingsalbum och ett glas treo. Det kommer nog bli en bra dag ändå :)
Frukosten idag blev en smoothie gjord på hallon, blåbär, björnbär, en banan och sen en skvätt apelsin juice. Mumma!

(blid från google.se)


Ikväll blir det i alla fall en promenad och sen blir det säkert inte så mycket annat gjort.
Ska dricka upp nu och sen ta ut hunden innan det är dax att gå.
Ha en bra dag!

/Ewe

Måndag

Snart är måndagen slut och jag får gå och sova.

Kom hem från simhallen för en liten stund sedan. Jag simmade i 25 min medans J solade, ombytta roller här hemma. haha. Så idag blev det simning istället för promenad och det var riktigt skönt. Kände inte för en promenad efter en heldag på praktiken idag. Men imorgon blir det väl att jag ska ut, lillvovven måste ju också motioneras.

Nu sitter jag och slappar i soffan. Kollar på Familjen annorlunda och snart blir det premiär för svenska En unge i minuten som jag tänkt se. Ska nog ta och skala mig en morot att knapra på, kanske blir två till och med ;)


/Ewe

Tack!!

Måste tacka Elina som fixat så jag fått en super fiin blogg. Jag är helt kass på sånnt, tack så jättemycket!

I eftermiddag har jag varit på ljusparty hos Anna och blivit några hundralappar fattigare.
Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ut på en promenad eller om jag ska spara och ladda tills i morgonbitti.. Eller så kan jag ju gå båda gångerna, så får det bli! Var ju dum och åt kebabrulle till lunch och jag började må så illa efter den och gör det fortfarande. Så en promenad sitter nog fint det. :)

/Evelina

Första dagen.

Ja vad ska jag säga, det här blir väl första dagen på mitt nya liv.. Undrar hur många gånger man har tänkt och sagt så igentligen?
Nu tänker jag i alla fall försöka blogga lite för att motivera och peppa mig själv. För hoppningsvis så kommar jag nu fortsätta att hålla igång. Måste få bort dessa kilon alltså. Min målvikt är 70 kg! Mitt delmål är att är att komma ner till 75 kg. Nu är det bara att sätta igång med powewalks och snart blir det joggingrundor också. Sen har jag just köpt ett par Shape-Ups som jag håller på att vänja mig vid inomhus än så länge. Men bara det blir lite mera bart på backen kommer dom användas flitigt.
Det svåraste kommer att bli maten, eller ja, allt gott. Men det är väl det som är mitt största problem, jag kan verkligen inte låta bli att äta godis, fika och allt annat mummsigt det finns. Saknar helt karaktär när det kommer till sånnt. Jag måste hitta nå alternativ, något som är riktigt gott men som inte är lika onyttigt som allt annat.
Är det någon som har något bra tips?

Det var mitt första inlägg, nu är det bara att få in rutiner på allt.
Ha en bra söndag!

/Evelina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0