Härliga höst!


En härlig höstdag har det varit idag. Och jag bjuder på en bild på höstplanteringen som jag planterade för någon vecka sedan.


Hoppas ni har njutit i solen och värmen idag!

Tröttmössa!

Är riktigt trött idag. Skulle helst vilja ligga i sängen hela dagen. Kanske är det gårdagens äventyr som kommer efter på?! Hade tänkt ta mig till gymmet en vända idag, men det får nog bli senare ikväll för nu skabörjar jag jobba om 1 timme. Faktiskt skönt att jag bara jobbar till 17.00 nu är jag känner mig som en zombie.

Nej måste försöka pigga upp mig nu innan jag måste iväg. Lite lunch kanske?

Kupolen

Idag var den stora shopping dagen. Jag och Jenny åkte 8.00 från byn till Borlänge. Sen, efter en del surr och svordommar efter parkering och en sån där parkeringsklocka, blev det att sätta sprett på pengarna inne i kupolen.

Dagens inköp:

En stickad kofta, leggings, tränings/mysbyxor,
stickad långärmad tröja, 2 skjortor, Annika Sjöös bok Fröken Duktig,
1 bas linne, 1 par strumpbyxor.
Ej med på bilden men som också kom med hem blev en vinterjacka, 4 dricksglas och en ljuslykta.

Så nu är man några tusenlappar fattigare, men är hemskt nöjd med alla köp.
Nu klarar jag mig från att shoppa ett tag. haha!

Ska snart krypa ner i sängen. Är så himla trött nu.
Go´natt med er!!


Tummen ur

Idag tog det väldigt lång tid att få tummen ur röven. Men bara det var gjort så gick det undan. Efter att bara ha suttit i soffan hela dagen så tog jag mig i kragen kl 19 och började städa ur bilen. Sen har det rullat på. Gymmet, plockat ur/i diskmaskin, betalat räkninga och plockat undan en massa skräp. Men nu blir det inte mycke annat än en dusch och sedan sängen. Måste ju ladda inför shopping dag i Borlänge med bästa Jenny.

Nej nu ska jag gå upp.
God natt! ♥


Naglar och suring

I förmiddags var jag till Maria och fick naglarna fixade. Är kul att få ha fina naglar ibland, blev så nöjd!


Bild lånad av Marias fb. (hoppas att det går bra Maria?;)

Direkt när jag var klar dår så skjutsa Jonas mig till farmor så följde jag med henne till Timsbo för den årliga surströmmingen.
Nu har jag nyss varit ut på en liten promenad med Henny och väntar på att Jonas kommer hem. Då blir det film, förmodligen 28 dagar senare. Lite nostalgi. Tänk vad man kan komma ihåg vissa filmer och inte andra. Kommer precis ihåg vart och med vem jag såg den filmen för första gången och jag tror inte att jag har sett den efter det heller. Andra filmer kommer man knappt ihåg att man sett, eller med vem. Knepigt.
Jaja, nu svamlar jag bara. Ska frotsätta sticka på mina pulsvärmare nu och vänta på min älskling.

Hoppas ni haft en trevlig helg ni andra också.
                         ♥

helg update

Det är inte ofta jag har tid att uppdatera bloggen på helgen. Men denna lediga helg har jag faktiskt det. Speciellt när sambon är snäll och lagar maten. ♥

Igår kväll hade jag film mys hemma med mig själv. Hade laddat upp med naturgodis, chips och balerina kladdkaka med mjölk. Och just kakorna hade jag varit sugen på i 2 veckors tid utan att jag fallit för frästelsen. Så igår när jag äntligen slog på stort och köpte mig ett paket och 1,5 l mjölk och verkligen har laddat för att äta upp hela paketet (för det brukar vara så det blir), men tror ni inte att jag får ont i magen efter bara 3 kakor??? Det har nog aldrig hänt förr. Och besviken blev jag. Jag verkligen hade suktat efter det så länge och så får jag ont i magen?! Jag vet, igentligen ska jag ju vara glad att jag inte tvingade i mig hela paketet så jag får väl se det från den ljusa sidan. Sen slapp jag ju få så dåligt samvete idag.
Det svåra kommer bli att hålla sig ifrån kakorna som är kvar nästa vecka.. För jag kan ju inte kasta dom, eller?

Ägg

Har nyss kommit hem från gymmet. Blev 15 min intervall löpning på bandet som uppvärmning och sedan var det rygg och armar som fick känna på lite. Det är så tråkigt att träna ryggen och armarna, säkert för att det är där jag är som klenast. Det är just därför som jag behöver träna dom kroppsdelarna, igentligen mer än vad jag gör. Men det är ju såå tråkigt! Just nu tränar jag ju det i alla fall lika mycket som ben och mage så det är ju bra. Men jag skulle hellre träna benen och magen varje gång, fast det går ju inte. Måste ju ha en balans mellan alltihop. Och jag behöver verkligen starkare armmuskler!

Nej är äggen klara, nu blir det frukost!


Fortsatt nöjd

Vägning och mätning stog på chemat i morse och äntligen har det där kilot som jag gick upp under sommaren försvunnit. Så skönt att vara tillbaka igen på första målvikten igen. Nu är det bara dom sista (jävla) 4 kilorna. Men nu ska dom bort!!
Nya måtten då. Dom var också possitiva, speciellt midjemåttet.

Midja: 81,5 cm (-6,5 cm)
Höfter: 101 cm (-2 cm)
Rumpa: 107 cm (-1 cm)
Lår: 100,5 cm runt båda (-2,5)
1,5 cm kvar till mitt mål med midjemåttet. Det tar sig! :)

Idag så skippade jag gymmet och tog en välbehövlig promenad istället med Linnéa. Så det blev en promenad på ca 70 min. Superskönt att gå och prata om en massa i regnet!
Så nu efter en dusch och sen lunch ska jag börja förbereda mig för att åka och jobba kväll.

Ha en bra dag!

Bio


Ikväll var vi faktiskt på bio och såg den här:



Den var absolut sevärd! Hoppas på en uppföljare.

Nöjd tjej här!

Nu ärtligen har jag fått igång internet. Har försökt fått i gång det sen 11 på förmiddagen och precis innan jag kommer fram till telias kundsuport (från plats 60 i kön till plats 11) så får jag igång skiten. Hade nästan lust att vänt tills jag kom fram bara för att säga att jag fixade det själv. Men jag la på..


Var till gymmet imorse och det gick super. Körde kondition så det blev 1 hel jävla mil på crosstrainern på 48 minuter. Är så grymt nöjd!!!
Var till och med ganska nöjd när jag vakna och kolla mig i spegeln i morse. Magen börjar faktiskt dra ihop sig och jag börjar se resulta från träningen. Det gör mig bara mer peppad till att fortsätta med träningen och att köra hårdare!

Inte nog med att jag just nu är aspepp med träningen så börjar jag på allvar få kontroll på kosten också. Såå skönt!!

Gårdagens mat:

Frukost: Fil med banan, linfrön och solroskärnor
Mellanmål: 3 små plommon
Lunch: Fiberhavregrynsgröt med svartvinbärssylt, linfrön
Mellanmål: 1 äpple
Middag: spaghetti & köttbullar, rivnamorötter
Efter träningen: 1 äpple, 1 banan & 1 glas mjölk


Kanon!

Gick kanoners på gymmet. Tog 17,5 kg i "magmördarmaskinen" (en ökning på 7,5 kg) jäkligt nöjd med det! Dessutom blev det viktökning med ca 10 kg på alla benövningarna också. Härlig härligt! Är riktigt laddad för ett pass imorgon igen.
Hoppas att flytet håller i sig att tag och att jag får fortsätta vara stark och pigg. Det är sånn skön känsla i både kroppen och i psyket att man känner sig så stark, som man skulle kunna klara vad som helst. Och det kan jag ju!! 


snart så! 

Nu idol och slappa i soffan ett tag innan det blir att krypa ner i sängen.
   ♥

Tagga!!!

Sitter och taggar för träning och känner åter igen att jag har massa irritationer som behöver ut. Ska verkligen köra stenhårt!!!

Annars idag har jag umgåtts med Anette, suttit och pratat om allt mellan himmel och jord. Så häligt att umgås med henne, synd att hon åker tillbaka redan inatt.

Nej nu mot gymmet!!

Aktiv??!

Nu gick luften ur mig.
Efter en promenad på lite mer än 1 timme så sitter jag nu i soffan och känner absolut inte för att resa mig i första taget. Men jag måste börja städa lite så det inte är så mycket att göra imorgon. Huvudsaken jag tar och tvättar lite, behöver rena träningskläder. Och så vill jag få ziperallen ren så jag kan mysa i den i helgen. Blir nog i alla fall mycket film och mys med nära och kära i helgen och det ser jag fram emot. Det finns väl inget bättre än att umgås med folk som man tycker om och blir glada av.

-Städa var det ja..

Aktiv torsdag!

Började dagen med att jobba 7.30-12.30. Efter det blev det lunch med bästa Anette (som äntligen är hemma från Göteborg en sväng) på Alfta rehab, så jäkla gott!! och som alltid när man är där blir det vegetariskt. Mumma!
När jag kom hem sen ringde jag ett samtal och sen bar det iväg till gymmet för att få ut lite agrissioner och frustrationer.. Att man aldrig kan få lite ur.. 
Men nu efter ett väldigt svettigt och jobbigt pass och med lite mat i magen så känns det lite lättare i alla fall. 

Ska kolla klart på Grey´s nu och sen städa lite innan det blir en prommenad med Linnéa. 



Anette och jag när jag var i Göteborg i juni. :)

Vill ha November!!!!

Igår blev det Eclipce. Nu har jag suttit och kollat på Breaking dawn trailern och längtar som en idiot till 18/11.


Bild från Eclipse. Vem behöver bio när man kan se det här i vardagsrummet? ;)

Snurrig i bollen!

Tänk vad jag är snurrig och yr i huvudet idag, måste vara alla spänningar som släppt i nacken och ryggen. Men det är lite obehagligt när det snurrar i skallen hela tiden.. Hoppas det är borta imorgonkväll när jag ska jobba.

Tog mig iväg till gymmet i eftermiddag i alla fall. Vet inte hur bra det är att träna dagen efter man fått hela ryggen dragen på plats?! Men jag tig det ganska lugnt. Det blev magen och benen som fick känna på lite.
Blev en sen middag, krovgryta som faktiskt blev riktigt god.

Ska plocka undan lite i köket nu sen blir det film/tv och stickning. Började på med ett par nya sockar igår :)


Misshandlad

Nu har jag blivit misshandlad i en timme. Men det känns jävligt skönt nu efteråt. Hoppas bara att spänningarna släpper lite nu. Annars får jag åka dit igen!

Känner mig lite yr och trött, som jag gjort hela dan men nu är det ännu värre. Så det blir soffmys med vovven resten av kvällen. Förmodligen film också! :)

Äntligen!

Nu har jag äntligen ringt och fixat tid för att rätta i ryggen och jag fick till och med komma dit redan ikväll. Så nu får vi hålla tummarna på att det blir ordning och reda på min rygg och att jag kanske får tillbaka känseln i min vänstra stortå. Skulle inte vara helt fel :) 
 
Nu är det bara att sita och gruva sig i några timmar..

Sammanfattning.

Ska man ta en liten helg sammanfattning då kanske..

Fredagskvällen blev lugnt, tror vi la oss vid 22.
Igår var vi först till voxnamarknad på dagen. Sen blev vi bjuden på mat och blåbärspaj hos mina förlädrar. När vi kom hem blev det bara mys i soffan med inrednings och modetidningar och lite naturgodis.
Imorse vakna jag före 9.00 helt av mig själv. Så jag bestämde mig för att besöka gymmet en vända. Det blev 8 km på crosstrainern på 41 min.  
Så nu har jag precis ätit lunch och ska snart åka och jobba kväll.

Får se vad nästa vecka har att erbjuda!


Morgon gympa

Har precis ätit en skål med havregrynsgröt (fiber så klart!), linfrön och svartvinbärssylt på det. Gottigt!

Tidigare imorse blev det ett besök på gymmet. Efter 12 min på crosstrainer så fick magen och benen sig en ordentligt omgång. Var helt slut i kroppen när jag gick hem. En superskön känsla!

Nu ska jag piffa till mig lite och sedan göra några ärenden på byn.
Ha en skön dag!

långt och svettigt

Ikväll blev det ett långt och svettigt pass på gymmet, super härligt! Ska dit imorgon förmiddag igen. Hoppas verkligen att jag har träningsvärk i armarna imorgon, annars kommer jag bli besviken. Är så skönt när det känns att man varit duktig. haha.

Nu sitter jag i soffan och myser i ziperallen och har nyss ätit lite fil men svartvinbärssylt, solroskärnor, pumpakärnor och linfrön. Ska sitta och slappa ett tag till och sen krypa ner i sängen.



Hoppas man kan se ut så här tills 21 okt.
Förmodligen inte, men en bit på väg i alla fall!

Dilemma

Ska man vara gald för att någon faktiskt försökt eller har man rätt att vara irriterad på att allt är halvgjort och att man själv måste gå och ta reda på?!?! Det är mitt dilemma så här på onsdags kvällen..

Det är så irritrande att komma hem från jobbet (speciellt efter 11 timmar) och det första man ser är soppåsen på bron. Det är ju faktiskt inte långt till soptunnan och jag vet att det är jag som kommer få gå och slänga den där tillslut. Sen är man kommer in så ligger det dessutom en massa kladd kvar i slasken. Det som borde legat i soppåsen som står på bron.. Sen är diskmaskinen ordentligt i plockan men inte startad. Vad gör den för nytta då, när det är helt tomt i lådor och skåp? Och sen har man även varit in i torktumlaren efter kalsonger, men inte så man kan packa ut den och lägga i den blöta tvätten som är i tvättmaskinen?!

Sånna här saker kan göra mig vansinnig vissa dagar (igentligen värdsliga problem, jag vet!). Men som sagt ska man vara glad eller behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag blir irriterad? 

Delad tur

Imorse var det bara att kliva upp ner klockan rinde 06.30, började ju jobba 7.30. Nu är jag hemma en stund och ikväll ska jag iväg och jobba på ett annat ställe. Drygt att jobba delad tur men det böir i alla fall många timmar och mer pengar.
Så idag blir det varken träning eller promenad. Får ladda för gymmet imorgon kväll istället.

Ha en skön dag!

Thor

Kollade på Thor i fredags och måste säga att den absolut var se värd!



Och det skadar ju absolut inte att han som spelar Thor är super läcker ;)
 

Chris Hemsworth!

Måndag

Ja då är måndagen snart slut. Ska strax gå upp och krypa ner i sängen brevid min älskling. + mina älsklings djur så klart. Hunden under täcket och katten på magen eller kudden brukar det bli. Så mysigt så!!

Annars började dagen med en 60 min powerwalk, sedan en dusch, ett besök på ica och arbetsförmedlingen.. Och nu ikväll har jag jobbat.

Imorgon är jag "ledig" vad jag vet just nu och imorgon är det även dax för ett besök på gymmet igen.
Laddar redan!




               God natt från mig och Henny!!


Vit ett tag.

Då var det söndag igen. Skulle ha varit och tränat idag med eftersom det blev fest igår känns det inte som någon jättebra ide att träna. Inte för att jag mår speciellt dåligt eller så men jag känner att kroppen inte riktigt är med på noterna.

Men nu tror jag att det får bli en vit månad, eller kanske till och med tills vi åker till cypern?! Skulle verkligen vara
skönt att vara spiknykter ett tag fram över. Har blivit mycket festande nu och hela sommaren för den delen. Så vi säger till 21/10 ska jag inte dricka nå alkohol, förutom ett gals vin till maten någon gång. Men ska vara helt nykter!

Nu ska jag börja med middagen och senare ska jag ut på en prommis är det tänkt.
Ha det!

Vart jag mig i världen vänder..

står jag här med tomma händer!
Dansar runt i vardagsrummet till denna låt i ziperallen som kom med posten idag. Livet känns bra underbart just nu!



Nej ska fortsätta dansa ett tag till och bara vara glad.

Och förresten, träningen gick skit bra idag med :)

God morgon, god morgon!

Vaknade före klockan som skulle ringa 08.30. Pigg och glad!
Sitter och äter lite frukost nu innan jag ska iväg och träna. 1 kopp fil med svartvinbärssylt och lite pumpafrön, Mumma!
Ska bli skönt att få köra slut på musklerna lite.

Ha en trevlig dag alla!


1 September.

Första dagen som arbetslös, igen.. Men det har faktiskt varit en bra dag. Började att bli bjuden på frukost av kusinvitamin, jättemysigt och skönt att bara kunna vräka i sig massa god frukost. Det måste göras om! Sen har jag fått en massa städning gjord här hemma så nu är det rent och fint. Blev även premiär träningen för mig och Jenny på gymmet idag och det var skit härligt!!  Var as-peppad innan och det höll i sig och gav verkligen effekt. Imorgonbitti ska vi dit igen.
Nu ikväll har jag och Linnéa kollat på film, Water for elephants. Bra, bra, bra!!

Snart kommer älsklingen hem från jobbet och jag ska ta och krypa ner i sängen. Måste ju vara utvilad imorgon när klockan ringer och det är dax att svettas igen. :)

God natt på er!

Water for elephants!

I´m in love!!!



Verkligen bra film, rekomenderas starkt!

RSS 2.0