Min dag.

Började med frukost och skriva matlista för veckan och även handlingsnotan. Tog sedan 1 timmes powerwalk, märkte ganska snabbt att jag hade påtok för tjocka kläder på mig. Ullstrumpor, långbyxor och linne + långärmad tröja. Det blev svettigt kan jag lova! Men jag knatade på ändå. Åt en tidig och lätt lunch när jag kom hem och gick sedan ut och planterade lite blommor. Efter det var jag iväg och veckohandlade. Så nu är det bara att börja ladda för att jobba ikväll, 16.00-21.00.

Det var min dag hittills. :)

5 km gjord

Dagens frukost : 2 msk kesella, tinade bär och müsli. Till det 1 kopp kaffe och ett glas c-vitamin brustablett.

Vid 9 tiden imorse var jag och Elina kygelvallen och tog en jogging tur. Hade ganska jobbigt med andningen idag, men fick inte alls lika ont i benhinnan så det var skönt. Känns så skönt att ha dagens motion gjord redan. Nu gäller det att hålla igång resten av veckan lika bra.

Ska ta en dusch nu och göra mig redo för att sedan åka till Sandviken när J slutar jobba.

Ibland är det svårt att vara positiv..

Tänk vad det inte blir som man tänkt sig ibland. Och tänk om det bara kunde vända någon gång. All stress och oro gör att man bli alldeles passiv här hemma, man bara går och väntar. Håller andan så fort Js telefon ringer. Men som sagt, någon gång lär det ju vända! (tänk positivt, var positiv!)

Ihelgen annars så hade jag och mamma en mor och dotterdag i Bollnäs igår. köpte en massa fina blommor som ska planteras bara det bli bra väder. Sen har jag väl mest bara varit ensam hemma inte gjort mycket alls.
Har varit upp till mamma och pappa en sväng och firat morsdag idag.
Nu sitter jag och väntar på att snart åka och jobba några timmar. Känner inte alls för att jobba ikväll igentligen. Men det är bara bita ihop, vet ju att tiden går fort bara jag kommer dit.

Hoppas ni andra haft en trevlig helg!

Ewe vs. vädergudarna

Fy fan vilket jävla väder, rent ut sagt! Jag som har sån energi i benen idag och har laddat sedan igår kväll och nu öser det ner regn från himlen.. Så skulle det ju inte bli, vädergudarna är emot mig just nu! Får se fall jag kan samla ihop kraft och energi att trotsa dom. Men just nu känns det svårt. Nu ångrar jag mig djupt att jag tog vilodag igår! För det är ju igentligen perfekt väder för att bara sitta inne och mysa framör en massa filmer hela dagen. Så kommer det nog att få bli. Får väl köra extra hårt lördag och söndag istället!!

Ha en mysig innedag ni andra också! :)

Give me:



Är peppad till tusen! Imorgon blir det då 5an i kygel och som det känns just nu så kanske jag orkar runt hela utan att gå nå. Siktar på det!

Jaa!!!

Idag är jag glad! Vågen visade imorse 74.9, alltså är jag under min första målvikt :) Helt underbart!! Så på ca 3 månader har jag gått ner 5 kg och det är jag nöjd med. Nu är det bara att hålla tummarna att det tar ca 3 månader att nå målvikten också. Fast jag har en känsla av att det kommer ta lite längre tid, men då får det göra det! Jag är glad ändå och tycker faktiskt själv att jag ser skillnad. Ska nog ta lite mått nästa torsdag och se fall det är någon skillnad.

Har gjort om lite i mitt "tränings" schema. Blev vilodag idag istället för på söndag. Fast jag har hållt igång hela dagen ändå. Jobbat till 16.45, klippt gräs och lagt golv i växthuset. Nu gäller det bara att jag verkligen tar mig i kragen i helgen så jag kommer ut och förbränner lite.

Måndag: Jogga - check
Tisdag: Powerwalk promenad - check
Onsdag: Powerwalk promenad - check
Torsdag: Jogga vila - check
Fredag: Jogga
Lördag: Powerwalk jogga
Söndag: Vila powerwalk



Indiska

Sitter och kollar runt på lite inrednig. Skulle så gärna vilja ha skålar från rice serien men dom är så dyr, måste vänta och se hur mycket jag får i lön. Åå vad jag blir sugen att köpa massa nytt!
En butikskedja jag är lite besviken på är indiska. Jag bara älskar indiska affärerna, finns ju hur mycket fint och underbart som helst. MEN dom har ju ingen webbshopp! Att dom inte tänker på stackars mig som inte bor i närheten av en butik, närmaste är i Gävle och det är inte ens den bästa butiken.

Måste till ett indiska snart!!

Indiska


Promenad

Lurade med mig Josse och hundarna ut på en promenad i blåsten och regnet. Blev ingen riktig pw men det var nog ganska bra, kände när jag kom hem att jag hade ont i smalbenet igen.. Nu hade jag shape upsen på mig och inte dom skorna jag brukar springa i och ändå fick jag ont. Är så trött på att ha ont överallt!


Har jobbat idag och nu är det magsjuka där igen. Åkte direkt efter jobbet och köpte råmjölkstabletter (som tydligen ska vara bra mot magsjuka, från hälsokost) och whisky. Nu är det bara hålla tummarna att jag klarar mig den här gången.

Gruvar mig redan tills jag ska dricka whiskyn, det är ju så äkligt!!


Henny ♥


3 km

Kom precis in efter en jogging runda på 3 km. Var motigt att komma ut, soffan kändes alldeles för skön. Men nu när det är gjort känns soffan tusan ännu skönare.
Fick himla ont i högra smalbenet i dag igen.. Är så tråkigt att behöva få ont!

Under rundan så börja jag fundera på hur jag ska lägga upp veckan. Vill ju helst jogga 3 ggr/vecka men hittills har det bara blivit två gånger. Men om jag bestämmer i förväg vilka dagar jag ska göra vad kanske det går lättare att ta sig iväg?!

Måndag: Jogga
Tisdag: Powerwalk
Onsdag: Powerwalk
Torsdag: Jogga
Fredag: Jogga
Lördag: Powerwalk
Söndag: Vila

Nu ska jag banne mig följa det här också!



lämnat hunden hos frissören.

Har varit iväg och lämnat Henny hos frissören och nu är jag hemma igen. Sitter här och dricker lite kaffe, ska väl hämta henne om ca 1 timme. Sen när hon kommer hem kommer hon vara så stolt och fin! Axel kommer inte att få det lätt några dagar framöver. Hon brukar tycka att det är extra roligt att gepå honom när hon ser bra igen.

Nej ska ta och plocka undan lite här hemma och kanske dammsuga till och med.

Söndag

Har jobbat hela dagen och lagomt tills jag kom hem så blev det molnigt efter att det varit strålande sol hela dagen. Men nu på kvällen blev det riktigt fint och det blåste inte speciellt heller. J har fixat klart med uteplatsen så nu är den klar. Ska åka till Malvas och köpa blommor, förmodligen nästa helg. Kommer bli så fint :)

Ska kolla på The social network nu och sedan blir det sängen.

Hoppas ni haft en trevlig helg!


Irritation

Vad irriterad jag blir när en del ungar här på området ska hålla på att smälla smällare. Kan dom inte bara hålla sig till sista april?!! Ååå fattar dom inte att det finns djur som är rädda?? Har dom inte smällt slut så få kan dom väl spara till nästa år tycker jag då. Jag skulle bra gärna vilja gå och säga åt dom att sluta och säga åt föräldrarna framförallt. Jag fattar inte..



Haha, jag är områdets nya gnällkärring.

Löparskor.

Joggingrundan i torsdags gick bra, fast jag fick väldigt ont i högra smalbenet (benhinnan förmodligen). Måste nog kolla mina skor, dom känns inte som några bra löparskor eller så kanske jag bara behöver en sula eller nått.. Jag kan ju ingenting om sånnt här så det är lika bra att jag tar med mig skorna till sportaffären och frågar. Det är ju nå billiga adidas skor som jag använde inomhus tidigare som jag springer i nu och det känns inte som det är så jättebra dämpning i dom. Men som sagt vad vet jag?! Min kropp är ju inte direkt van att springa/jogga heller så det är ju inte konstigt att jag får lite ont.

Någon som är kunning på detta?

pepp, pepp!!

Sitter och väntar på att Linnéa ska komma och hämta mig så ska vi åka till kygel och köra 5an. Hoppas på en minst lika bra runda som sist. Är laddad till tusen och att vågen visade -0,7 gör saken bara bättre.

Nu kommer hon, dax att kila :)

Grey´s

Sitter och väntar på att Grey´s anatomy nu och gluttar lite på arga snickaren undertiden. Gillar igentligen inte det programet speciellt. Blir alldeles stressad av att se hur folk kan bo utan att göra nå åt det.

Ska göra iordning lite frukt innan grey´s börjar och kanske att jag tar en macka med keso. Börjar bli så hungrig, makaroner och korv står man sig speciellt bra på.

Lunch

Dax för lunch snart. Blir rester från igår, orientaliskfärsgryta med ris. Mumma!!

Joggingrundan gick bra igår, joggade nästan hela 5 km. Det vara bara i några av mördarbackarna som benen svek och jag lära gå upp för dom. Ska försöka ta mig till kygel i alla fall en dag till den här veckan och så funderar jag på att en tur på beck också, förmodligen imorgon efter jobbet.

Idag började jag med frukost bestående av tinade björnbär, jordgubbar och blåbär blandat med kesella och müsli (hemmagjord så klart). Sen gick jag efter ån med Henny med mina shapeups på fötterna. Helt underbart väder var det också! Åt några morotsstavar när jag kom hem och nu är det som sagt tid för lunch.

Ha en bra dag!





Fusk och rusk

Var några dagar sedan jag uppdatera nu.. Skärpning! Och det gäller på mycket. Har fuskat jättemycket med både kost och motionen alldeles för länge. Nu blir det nya tag!!

Var till Alfta rehab och åt lunch med Anette idag, mycket mat blev det. Men där är det i alla fall nyttig mat. Har insett idag att jag borde börja äta mer vegitariskt. Det är ju så gott!

Nu ska jag iväg till kygel med Maria och jogga. Jag ska orka långt och mycket! Hoppas att det inte börjar regna bara..


Dagen började bra..

Det blev en bra start på dagen. Började med en 40 min promenad och sen keso, bär och müsli till frukost. Men till lunch blev det pizza, den var så himla god så hela åkte i också.. Jag hade inte brytt mig speciellt om jag inte skulle grilla ikväll. Men men, nu är det gjort.

Som sagt så ska jag grilla ikväll. Ska hem till Jenny och Johan, blir grillat och lite vin.
Kommer bli en trevlig kväll :)


Kalas

Ska iväg på kalas om en stund, kusin Emelie fyller 20 år idag. Grattis grattis!!
Annars har jag jobbat idag, kom hem och lagade lite mat. Har slappat i soffan ett tag och nu ska jag duscha och göra mig iordning. Får se hur sent det blir, hoppas att jag orkar ta mig ut på en powerwalk. Var alldeles för längesedan nu!
Var ju vägningsdag igår och den visade +0,6 kg.. Så det är verkligen dax för en rejäl promenad och så ska jag ta mig ut på en joggingrunda i helgen. Jag är ju tusan ledig hela helgen!! Första hela helgen på 4 veckor tror jag att det blir.

Nej måste sätta fart nu.
Hoppas ni klarar er från otur!

Vilken natt..

Först åska, riktiga dundersmällar och blixtar. Usch, så obehagligt att behöva vakna av åska och sen behöva springa runt och dra ur alla sladdar. När jag väl somnade om sen så drömde jag mardröm istället och vakna upp med ett ryck. Drömde att jag var i en hiss som först föll och sedan for rakt upp. Det kändes så himla verkligt och känslan sitter fortfarande i kroppen. Drömde en liknande dröm för några månader sen och den var precis lika vidrig. Börjar fundera på fall det betyder något. Någon som kan något om drömtydning?

Är skit trött nu i alla fall men jag ser inte fram emot att sova ikväll..

inte många knop.

Jag har inte gjort mycket den här eftermiddagen. Satt och lekte med photoshop tills klockan helt plötsligt vad 19.30 och då hade jag inte äns ätit middag.. Så nu har jag nyss ätit och sitter bara i soffan igen, har ingen energi eller lust att göra något. Vill bara ligga här tills det är dax att sova.

Trök, trök! Men snart börjar i alla fall grey´s :)

Blondie

Ja nu har det äntligen blivit av, som jag längtat! Har varit hos Anna och blivit fin i håret. Tänk vad lite fägt och klippning kan göra, känner mig som en ny människa.




Nöjd tjej här!

Skippade tvn när jag kom hem nu ikväll. Bytte istället om till träningskläder och begav mig till Beck med Henny för en liten joggingtur (2,7 km). Första biten ångrade jag mig.. Det började skymma, Henny bajsade hela tiden, mjölksyra direkt och tuttarna gjorde ont när dom guppa. MEN efter ett tag så gick allt över och det kändes som jag kunde jogga i evigheter. Så jag tog mig lätt runt spåret, plus att jag fortsatte nästan hela vägen hem. Så det blev nog i alla fall 3 km och det är jag tok nöjd med!!

Vi har alltid fått springa den här vändan på idrotten när man gick i skolan och jag har aldrig orkat runt hela, men idag släppte det! Om det inte börjat bli mörkt så hade jag nog kunnat jogga två varv till och med. Nu längtar jag tills nästa gång när jag ska ut och jag är jättetaggad för 5an i kygelvallen!! Måste bara få med mig någon dit, vågar inte vara där uppe själv med tanke på alla djur i skogen..

Och på tal om det, så om någon människa sett/hört mig ikväll måste dom undra vad tusan jag höll på med. I skogspartiet som man ska igenom på beck så försökte jag stöna mellodier i takt med mina andetag. Man har ju hört så mycket att det går varg där, så jag blev lite skraj ett tag (jag som inte brukar bry mig speciellt annars) och orkade inte tralla på någon melodi. Så det fick bli någon form av stönande, haha. Måste ha låtit helknäppt!
Men jag är nöjd ändå!! :)

Idag har jag

varit ute och grävt hela dagen nästan, men nu är jag klar med det. Fattas bara stenmjöl och plattor nu sen är det helt klart. Kommer nog bli väldigt bra när det är klart! Kan jag sitta ute på våran mysiga uteplats och njuta av att jag/vi gjort den själv.

Har precis ätit mellis nu innan jag ska iväg och jobba. 1 kokt ägg, 1 clementin och 1 gals vatten. Så nu står jag mig nog tills det blir mat nästa gång.

Nej ska dar på mig lite kläder och trampa iväg kanske?!
Så skönt att slippa gå, nu kan jag ju cykla :)


Krama kudden

Dax att servera djuren mat och ta ut hunden innan jag kan gå och lägga mig. Är verkligen skit trött nu efter att ha hållt igång precis hela dagen.


God natt!

Solen,

har lyst hela dagen. Helt underbart!



Jobbade till 12.30 idag. Verkligen skönt att komma hem tidigt en dag som denna. Har varit ute hela eftermiddagen och fixat i trädgården. Grävt och grejat, så det fick bli min träning idag. haha.

Har precis ätit lite kesella med frukt och nu sitter jag och väntar på att Josse ska komma. Ska nog försöka hinna damsuga av lite så det är bärs att jag sätter fart!

2,7

Efter jobbet ikväll så lurade jag med med J på en liten joggingrunda. 2,7 km blev det och då med bara en liten powerwalk paus. Hade nog kunnat jogga hela med lovade J att vi skulle ta det lugnt.

Nu ska vi kolla på toy story 3 och äta lite gröt.
Hörs mer imorgon!

Lördag & Söndag

Börjar med att sammanfatta gårdagen. Var fullrulle heladagen, som vanligt alltså när man har en ledig dag.
Lördagen började med att jag och J åkte till Jysk och köpte utemöbler, parasoll och förvaringsbox. Alltid lika spännande om man ska få in allt i bilen, men det gick denna gång också :) Väl hemma så påta vi lite i trädgården och monterade ihop möblerna. Sen var det bara att göra sig iordning för att åka till Ryggesbo, hälsade på Js mormor först och sen blev det grillning hos min bror. Kom hem sent och då var det bara att krypa ner i sängen.
Det var en skön dag!

Idag har jag inte kommit så långt än. Har precis ätit frukost som fick bestå av två ägg, gurkstavar och ett stort glas vatten.
Ska gå ut i finavädret nu och senare blir det jobb.


Halvtid

Hemma på långrast. Fick jobba delad tur idag istället för bara förmiddagen, blir några extra timmar. Ska även jobba på söndag, måndag och tisdag. Så nu måste jag boka om min klipptid igen. Hoppas att jag får en ny tid fort, längtar efter att få klippa och färga håret nu.


Nej kanske man ska passa på att få något gjort innan jag ska tillbaka till jobbet.
Ha en trevlig fredag!

Gull Tova

Har jobbat och slitit ikväll, inte gjort så mycket annat. Var upp till mamma och pappa och var hundvakt till min brors och hans tjejs lilla valp. Hon är såå hilma go och gullig, tror inte att jag sett någon sötare valp någon gång.




Lilla underbara Tova. (Bild från Parsesgården)

vikt och mått

Vågen väntade imorse och visade -0.7 kg. Räknar inte med förra veckans vikt eftersom jag hade magsjuka då. Nu är det bara 0.3 kg kvar till min första målvikt och det hoppas jag försvinner till nästa vecka! Mätte mig imorse också. Det var över 1 månad sen jag använde måttbandet så det var dax nu tyckte jag.

31/3
Midja: 87 cm
Höfter: 103 cm
Rumpa: 108 cm
Lår: 103 cm (runt båda)

Idag 5/5
Midja: 86 cm
Höfter: 101 cm
Rumpa: 105 cm
Lår: 102 cm (runt båda)

Det har minskats några cm. Men det är minst 6 cm kvar runt midjan eftersom man ska ha ett midjemått på max 80 cm för att vara hälsosam och inte ha massa farligt bukfet. Det vill jag inte ha!




Nej,

nu trampar jag iväg!






Håll tummarna att jag kommer hem levende..

gårdagens mat


Gårdagen intag:

Frukost: Havregrynsgröt med linfrön & lingonsylt
Lunch: Lax med cous cous & stekta grönsaker
Mellis: 1 banan
Middag: Fruktkräm med mjölk & 1 smörgås
Kvällsmellis: Keso med (egen gjord) müsli & kanel
Övligt: 1 clementin, vatten, kaffe, 1 balerina kaka.

Det hade varit riktigt bra om inte den lilla kakan hade åkt ner.


Har inte gjort speciellt mycket hittills idag. Ätit frukost, gått med Henny efter ån och startat en maskin med tvätt. Ska ta och värma lite lunch nu och ladda inför cykelturen.

Cykel

När jag kom hem från jobbet fick jag mig en överraskning. J hade lagat min cykel :) Så nu kan jag svicha runt här på byn. Funderar på att ta en premiär tur upp till mamma och pappa imorgon om jag blir ledig. Det blir ca 2 mil fram och tillbaka, lika bra att slå på stort om man ändå ska.

Nej ska nog lägga mig snart så jag orkar upp i tid imorgon.
Tack och godnatt!

så långt..

Har varit ute på 60 min morgonpromenad och ätit frukost. Så långt har jag kommit idag.. Skulle igentligen ha fortsatt med städningen och varit iväg med ett papper, men får se hur mycket jag hinner. Ska duscha snart och senare jobba. Aja, det får bli som det blir. Har jag talat om att jag inte tycker om att städa? Kanske märks, jag drar jämt ut på det.


Blev i alla fall en powerwalk/jogging runda på 5 km igår kväll. Har satt upp som mål nu att innan sommaren är slut så ska jag klara att springa hela rundan och börja ta mig an 8 km spåret. Så nu är det bara att kuta på!



Kan ju hoppas att man får en sån här kropp på köpet :)

Det tar sig..

  • Ring AMF
  • Storstäda hela huset
  • Boka klipptid till Henny
  • Boka klipptid till mig
  • Skriv matlista
  • Veckohandla
  • Köpa hundmat & blomjord
  • Tvätta
  • Fixa nummer till "ryggirättaren"
  • PROMENADER!

Allt är nästan fixat. Har dammat av nedervåningen och tvättmaskin går för fullt fortfarande. Har varit ute och gått en promenad och ska snart iväg på en joggingrunda.
Kvällen kommer rulla på och jag har fortfarande att göra.

God mogron, god morgon!!

Var uppe i skaplig tid även fast jag verkar bli ledig. Sitter och dricker morgon smoothie nu och sen ska jag sätta igång med listan. Har även varit ducktig och kokar ägg som jag ska äta till mellanmål idag.

Lista:

  • Ring AMF
  • Storstäda hela huset
  • Boka klipptid till Henny
  • Boka klipptid till mig
  • Skriv matlista
  • Veckohandla
  • Köpa hundmat & blomjord
  • Tvätta
  • Fixa nummer till "ryggirättaren"
  • PROMENADER!

Nu är det bara att sätta igång, hejåhå!

MAJ :)

Då var det 1 maj och sommaren är verkligen här snart, på riktigt! Har varit ute och påtat lite i trädgården på förmiddagen och sen har jag bara laddat inför kvällens jobbar pass. Ska bara jobba mellan 15.45-19.45 så kvällen kommer att gå fort.

Håller på att knopar ihop en "att göra lista" som jag förhoppningsvis kan ta itu med imorgon. Om jag blir ledig!

Ska sätta igång en maskin med tvätt nu innan jag ska åka mot jobbet.

RSS 2.0