Mysdag!

Har umgåtts med kusinvitamin idag. Blev promenad, frukost, lunch på alfta quren, ett besök på erikshjälpen och panesgården (fyndade en läcker mössa på erikshjälpen). Sen åkte vi hem hit och bakade pepparkakor och lyssnade på Julmusik, så nu längtar jag efter advent. Två veckor kvar!

Lyckades kanon med maten idag också. Blev en linsgryta utan linser, insåg att vi inte hade några hemma så jag använde qinoua istället.

Receptet:

8 potatisar
1 gul lök
2 morötter
2 gröna paprikor
2 dl gröna linser
1 burk krossade tomater
2 msk grönsaksfond
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt, svartpeppar

Skala och tärna lök, potatis och morot. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Fräs alltsammans i olja med pressad vitlök i.
Skölj linserna och tillsätt dem tillsammans med krossade tomater. Skölj eventuellt ur burken med lite vatten och häll på det.
Koka grytan på svag värme i 20 minuter eller tills linser och potatis är mjuka. Krydda med fond, salt och peppar. Skala och tärna lök, potatis och morot. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Fräs alltsammans i olja med pressad vitlök i.
Skölj linserna och tillsätt dem tillsammans med krossade tomater. Skölj eventuellt ur burken med lite vatten och häll på det.
Koka grytan på svag värme i 20 minuter eller tills linser och potatis är mjuka. Krydda med fond, salt och peppar.

Supergott! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0